Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Φορώντας το άρωμα

Posted by admin 14/01/2019 0 Comment(s) Τελευταία νέα,

 • Αν αναρωτιέστε πού να χρησιμοποιήσετε το άρωμα, η απάντηση είναι στα σημεία παλμών . Αυτά είναι τα σημεία, όπου οι αρτηρίες είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και όπου μπορείτε να αισθανθείτε το χτύπο της καρδιάς σας.

Τα σημεία παλμών καλούνται επίσης θερμά σημεία. Και βοηθούν το άρωμα να γίνεται πιο δυνατό. 

 • Τα σημεία παλμών  είναι: στους καρπούς, στον αυχένα μεταξύ των κλειδων, πίσω από τα αυτιά, στην πτυχή των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα. 

 

 • Τα αρώματα διαρκούν περισσότερο σε λιπαρές επιδερμίδες σε σχέση με τις ξηρές. Για το λόγο αυτό, προσπάθουμε να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο πριν την εφαρμογή του αρώματος. Η χρήση ενυδατικής κρέμας, η οποία έχει κοινά στοιχεία με το άρωμα, όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα μας, αλλά θα ενισχύσει και την αποτελεσματικότητα του αρώματος. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια, είναι να χρησιμοποιούμε και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς του αρώματος όπως αφρόλουτρο, body lotion κ.λ.π. Δείτε εδώ  https://www.aromasharmony.gr/proionta-peripoiisis

 

 • Εφάρμοζουμε το άρωμα αμέσως μετά το μπάνιο, που η επιδερμίδα είναι καθαρή, στεγνή και οι πόροι του δέρματος ανοιχτοί. Έτσι θα επιτύχουμε καλύτερη απορρόφηση του αρώματος.

 

Προσοχή: δεν εφαρμόζουμε άρωμα σε ιδρωμένο δέρμα, γιατί μόνο ευχάριστο δεν θα είναι το αποτέλεσμα!

 

 • Δεν ψεκάζουμε από μακριά. Είναι μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη, αλλά στην πραγματικότητα μας στοιχίζει το 50% του αρώματος το οποίο καταλήγει στο πάτωμα.

 • Η ποσότητα που θα εφαρμόσουμε είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από το είδος του αρώματος. Τα ελαφριά αρώματα, τα Eau De cologne και Eau De Toilette, θα χρειαστεί να τα ανανεώσουμε μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Από την άλλη, τα Eau De Parfum που περιέχουν πιο πικάντικα στοιχεία, όπως π.χ. μπαχάρια και βανίλια, θα διαρκέσουν περισσότερο ακόμη και εάν εφαρμόσουμε μικρή ποσότητα.
*H Coco Chanel συμβούλευε τις γυναίκες να φορούν το άρωμα στα σημεία που πρόκειται να τις φιλήσει ένας άντρας! Τα σημεία, λοιπόν, που θα πρέπει να εφαρμόζουμε το άρωμα είναι εκείνα όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή. 
 • Εάν χρησιμοποιούμε Eau De Parfum ή Pure Parfum, τότε αρκεί να ψεκάσουμε τους καρπούς και το λαιμό.

 

 • Εάν χρησιμοποιούμε Eau De Cologne ή Eau De Toilette, τότε ψεκάζουμε στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αφτιών, στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος και στο εξωτερικό σημείο του γονάτου.


Tip: Δεν τρίβουμε την περιοχή που έχουμε εφαρμόσει το άρωμα, αλλά αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του, ώστε να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

 

 • Η χαμηλή θερμοκρασία μείωνει τη δύναμη του αρώματος και για το λόγο αυτό, το χειμώνα προτιμάμε πιο βαριές μυρωδιές, που θα διατηρηθούν περισσότερο. Το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και οι μυρωδιές πιο έντονες, προτιμάμε κάτι ελαφρύτερο και πιο δροσερό.

 

 • Αποφεύγουμε τον ψεκασμό πάνω στα ρούχα, για να αποτρέψουμε λεκέδες και αποχρωματισμούς των υφασμάτων, όπως επίσης και πάνω σε κοσμήματα, διότι μπορεί να προκαλέσουμε διάβρωση του υλικού τους.

 • Εάν παρατηρήσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου το άρωμα μας δε μυρίζει το ίδιο, τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζει η χημεία του σώματος μας. Η αλλαγή αυτή μπορεί, λοιπόν, να οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές, λήψη φαρμάκων ή ακόμη και σε αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες. Ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.