Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Κατηγορίες αρωμάτων με βάση την περιεκτικότητα τους σε αρωματικό έλαιο!

Posted by admin 17/12/2018 0 Comment(s) Τελευταία νέα,

Τύποι αρωμάτων

 

  • Η διαφορά ανάμεσα στους τύπους των αρωμάτων στηρίζεται στην ποσότητα των αιθέριων ελαίων που περιέχονται σε αυτά. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των αιθέριων ελαίων, τόσο αυξάνεται η διάρκεια του αρώματος και επομένως η ποιότητα και η τιμή του. Τα βασικά είδη είναι τα εξής:

 

PARFUM
Το #Parfum αποτελεί μία αρμονική συμφωνία από τις αρωματικές νότες κορυφής, καρδιάς και βάσης που απελευθερώνονται σταδιακά στο χρόνο. Επίσης είναι και η πιο ακριβή έκδοση κάθε αρώματος λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ουσιών που μπορεί να φτάνει το 40%. Το parfum εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα στα σημεία παλμών – εσωτερικό των καρπών, πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό. Έχει μεγάλη διάρκεια και γιαυτό χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα.

 
EAU DE PARFUM
Το #Eau de Parfum περιέχει αρωματικά έλαια που υπερβαίνουν το 10% και μπορεί να φτάσουν μέχρι το 20%. Αφού εξατμιστούν οι νότες κορυφής, αναδεικνύονται οι νότες της καρδιάς που είναι και οι πιο χαρακτηριστικές αυτού του τύπου αρώματος. Στην ουσία το πραγματικό άρωμα αποκαλύπτεται περίπου μετά από δύο ώρες. Αυτός είναι και ο στόχος του Eau de Parfum. Καθώς είναι λιγότερο έντονο από το perfume, είναι πιο οικονομικό αλλά έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια. Γι'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο.

 
EAU DE ΤOILETTE
Το #Eau de Toilette είναι πιο ελαφρύ και περιέχει περίπου 5 – 10% αρωματικών ουσιών. Λόγω της ελαφριάς του σύνθεσης μπορούμε να ψεκάζουμε περισσότερο καθώς δεν κρατάει πολύ. Οι κύριες νότες του είναι οι νότες κορυφής – η πρώτη οσμή που απελευθερώνει ένα άρωμα. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα δροσιστικό αν και εξατμίζεται σχετικά γρήγορα. Το Eau de Τoilette είναι ο πιο δημοφιλής τύπος αρώματος ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

 
EAU DE COLOGNE
Το πιο ελαφρύ ως προς την συγκέντρωση ουσιών είναι το #Eau de Cologne, η γνωστή μας κολώνια. Η μυρωδιά της είναι σχετικά αδύναμη και συνήθως περιέχει περίπου 2 – 5% αρωματικών ουσιών διαλυμένων σε αλκοόλ. Είναι ευχάριστα δροσιστική όταν έχει ζέστη και, καθώς δεν διαρκεί, μπορεί να χρησιμοποιείται κατ’ επανάληψη για φρεσκάρισμα. Συνήθως περιέχει αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, ανθών πορτοκαλιάς και μερικές φορές λεβάντα και δεντρολίβανο.

 
EAU FRAICHE
Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και μία ακόμη ελαφρύτερη έκδοση που συνήθως αναφέρεται ως #Eau Fraiche. Είναι το πιο αραιό διάλυμα που περιέχει περίπου 1% – 3% αρωματικά έλαια σε αλκοόλ και νερό. Συνήθως διαρκεί λιγότερο από ώρα και χρησιμοποιείται όχι τόσο σαν άρωμα όσο σαν σπρέι σώματος.

Ωστόσο, εκτός από τη συγκέντρωση των ελαίων στα αρώματα, η διάρκειά τους εξαρτάται από την ποιότητα των αρωματικών ελαίων που χρησιμοποιούνται. Αρωματικά έλαια υψηλής ποιότητας που συνήθως χρειάζονται περισσότερη ώρα να αναπτυχθούν και γι'αυτό μένουν περισσότερο στο δέρμα.

 

Επιλέγοντας ένα άρωμα,

Μπορoύμε να δοκιμάσουμε τα διάφορα αρώματα ψεκάζοντας πάνω στα ειδικά χαρτάκια (blotters) που μας προσφέρουν τα καταστήματα καλλυντικών. Ωστόσο, η μυρωδιά των αρωμάτων δε θα είναι η ίδια πάνω στο δέρμα μας. Για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας, καλύτερα να δοκιμάσουμε το άρωμα απευθείας επάνω στην επιδερμίδα μας.

Ψεκάζουμε 1 με 2 φορές στο εσωτερικό του καρπού και περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να το μυρίσουμε ξανά. Το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει τελείως διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο και αυτό οφείλεται στο PH της κάθε επιδερμίδας. Σκοπός είναι να επιλέξουμε ένα άρωμα που θα ταιριάζει στην προσωπική μας μυρωδιά. Αποφεύγουμε τη δοκιμή περισσότερων από 3 αρωμάτων μέσα στην ίδια ημέρα, γιατί η όσφρηση μας ενδέχεται να " μπερδευτεί '' και το πιο πιθανό είναι να μην κάνουμε σωστή επιλογή.